Maria Camila a Diego

V našem živém domě v Kobylisích se vystřídalo za léta, co ho obýváme, už hodně zajímavých nocležníků. Nejen našich kamarádů a kamarádů našich synů a dívek našich synů, které byly zatím jen tři, pro každého jedna,  neboť „vešly k nám a už neodešly“, ale někdy i docela podivných lidí, ke kterým jsme přišli nějakou náhodou.

Já třeba nabídla na týden nocleh jedné mladé osamělé ženě z Ostravy, se kterou jsem se náhodně potkala na Francouzském institutu, a která pak u nás komplet za naše peníze celé dlouhé měsíce a žila a žila by tu nejspíš dodnes, kdybychom ji téměř násilně nevystěhovali, i když i ona byla zajímavá, stejně jako všichni naši přechodní spolubydlící.

Bylo to něco na způsob, jako bychom si platili denní živé divadlo.

Jednou u nás bydlel i jeden náhodný stopař, stopařů jsme vozívali a vozíme nejen naším směrem, ale i tam, kam si řeknou, desítky, tedy spíš stovky. Tenhle, co u nás přespával pak týdny, se vydával za opožděného studenta režie a možná tomu tak i bylo, studoval prý někde v Polsku, ale byl to i podvodníček, který z našeho domu šel prý rovnou za katr. Zajímavý svými příběhy ale rozhodně byl a tak jsme mu odpustili i tu ukradenou dýmku a nejen ji.

Taky u nás dlouho bydlel jeden Ital, který předtím dlel na nějakém ostrově s mnichy, a kterého z Itálie přivezl Martin. Uměl skvěle připravovat kávu, ale já si ho pamatuju z jednoho Mikuláše, kdy Aleš donesl z nějaké reklamy spoustu balónků a když je Mikuláš s čertem a andělem Andrému předali, vyprázdnili jsme pokoj a všechny ty balónky nafukovali a nafukovali, bylo jich nekonečně, André v nich plaval jako ve vodě a balónky praskaly a stejně jich byl pořád celý pokoj.

Kamilu a Diega přivezl na oběd do letní vily von Pisarowicz v Rodi Oleg.  Oslovila ho Kamila, aby mu nabídla ručně dělané zajímavé šperky, které s Diegem vyrábějí a prodávají a díky tomu si můžou kupovat cannabis a cestovat po Itálii na kole, i když jsou z Columbie.

A protože svatá Magdaléna je stejného ražení jako my, jen se usmívala a vůbec nic nenamítala, když jsme jí, bezbranné, své dva naše Kolumbijce nastěhovali do jejího salónku i s jejich pejskem, kterého si přivezli z Říma a tam mu neuvěřitelně dali jméno Víno. Vlastně jim to i sama Magdaléna nabídla po bujarém flámu, kdy nám s přibývající nocí čím dál tím fantastičtěji Kamila zpívala.

I Kamila s Diegem s námi nezůstali jen tu jednu noc, ale nocí osm a zůstali by jistě ještě mnohem déle, kdyby Diego s citlivostí nepřiměl Kamilu, kterou náhle zasáhl šíp Amorka nežádaným směrem,  k odchodu. Nejspíš ještě i dnes spí oba i s křížencem Vínem v jámě na pláži, kouří marihuanu, vyjídají škeble,  loví ryby a opékají si je na ohni.

Rodi Garganico

Rodi Garganico

Rodi Garganico

Rodi Garganico

Rodi Garganico

Rodi Garganico

Rodi Garganico

S Magdalénou v zeleném.

Rodi Garganico

Rodi Garganico

„Al mes en Praga!“

27 comments on “Maria Camila a Diego

  1. Mirka píše:

    P.S. Snažím se nic si nevyčítat, protože se zbrklostí mně vlastní jsem sadu nejkrásnějších fotek nejen Camily, ale bohužel i Magdalény jediným mylným kliknutím navždy smázla. A to jsem měla v plánu z těch Magdaléniných vytvořit plakáty. Tak skvostné fotky to byly.

    • Mirka píše:

      A teď mi srdce krvácí, spojila se přes FB se mnou Camila a o ty fotografie mě požádala: „Nechci tě obtěžovat, ale ráda bych všechny dostupné fotografie, protože znamenají pro mě nejkrásnější vzpomínky z mého života.“

      Byly to opravdu krásné snímky, třeba ty, když dorazili z charity a ona krásná předváděla skvostné exkluzivní modely. Vážně nádhera!

      Snad by šlo z toho počítače tech 133 fotek nějak vydolovat, ale André se vrátí z Barcelony nejdřív za měsíc.

      • vidoulsky píše:

        Já teda za amatéry, moc tomu nerozumím, ale nejsou ještě v „koši“ ? pravděpodobně na ploše? Podívej se tam, pokud tam sou tak dej „obnovit

        • Mirka píše:

          Koš to bylo to první, co jsem prohledala. Když smázneš nějak hromadně, tak to jde rovnou fuč a ne do koše…bohužel!

          • vidoulsky píše:

            Ale mělo by to v počítači zůstat, tedy zatím. Došlo jen k vynulování v tabulce tabulky FAT ale v clusterech to zatím zůstává. Nicméně s každým novým uložením informací se snižuje pravděpodobnost možnosti obnovy. Pokus se někoho sehnat, kdo tomu opravdu rozumí, mělo by se to povést. Já to znal jen v MS DOS, běžně jsem smazané věci obnovoval. Třeba je i v dnešních programech nějaký pokyn. který to umí.

  2. Vojta píše:

    Kromě Tvých lidí zde po zemi běhají také nejrůznější agenti:

    Ten včerejší byl mlaďas – jako když ho vyrobějí v tajným německým hračkářství – co klíčkem se šponuje mezi doušky kapučína tak, by co nejlépe vynikly stříbrně šajnící náramkové hodinky, velikostí zvící snad čtvrtky cihly…

    Bíle přepudrovaný, krkolomně odhodlaný obličejík pak výtečně ladil s masívní fialovou vázankou…

    Já potom v duchu: „Pane, neberte mě s sebou ještě, nejsem sice už tak mladej… nechte mě jít třeba na pivo, vzácný Pane.“

  3. Vojta píše:

    Zdali oni myslí, to já, holenkové, nevím…
    Odhaduji však, že tak trochu počítají…
    Ulovené ‚duše‘ naše počítají..

    Duše, které v mžiku na zlaťáky promění…

    A zrozené penízky takové pak též – skromně domnívám se – sami si nakonec spočítají…

    • Vojta píše:

      Doktore!

      Trošku ‚to vše‘ nyní – úsměvně snad – trošku odlehčím, a přednesu se (sic!) (s Váma) tam zpátky na Scholu, a podám Vám malý důkaz o svém výsostném hovadství:

      Poslouchám tedy veřejnou televizi – naše paní třídní angličtinářka z gymnázia říkala zásadně ‚televí-izi‘ – a co tedy, sakra, slyším:

      Sociální demokrati, Občanští demokrati – !? Namísto tradičního Demokraté, na které já jem zvyklé –

      A tedy čert vem (trošinku jenom ale) ty ‚typhos‘, však dycinky mě ‚to-hle‘ vyplaší a-taky vystraší – tak jako žabičku s myšičkou dohromady…!

      Na Vaší straně tudíž přidejte trochu té ‚Extrapolace‘ – a věc je jasná; a zapláčete nade mnou konečně – úsměvně trochu tedy snad – a to tak, že převelice….

      Nuže díky!

      Váš Vojta

      • Mirka píše:

        Něčím, čímkoli, byť zhola nepodstatným, zaměstnáváme svoje mozky. Bývá toho třeba k uchování jakési jakžtakž stability.

        Každý má to svoje, lingvista „ti“ nebo „té“, fotbalista zase…

        My jeskynní ženy – nám už je dávno i pravopis fuk. Natožpak nějaká bednička, ať si v ní povídá kdokoli cokoli…jsme mimo dosah.

  4. Vojta píše:

    Nerad bych Tě sice jakkoli ‚opravoval‘, ale výše uvedený příspěvek vůbec nebyl o ‚mozku‘, a jen okrajově se dotkl české „gramatiky“. Příspěvek byl právě naopak o ‚iracionálních instinktech‘, a okrajově se dotkl tej ‚velikej politiky’…. A mělo to být celý jakože vtipný…

    No nic!

    P.S. To ‚i‘ místo ‚é‘ mají v redaktoři v České televizi zřejmě nějak – bůh ví proč – nařízený, nějakým „interním předpisem“ asi. Nic konkrétního jsem si však v této věci nezjišťoval ….

    • Mirka píše:

      Ať byl o čem chtěl, příspěvek, můžu si přece na něj iracionálním instinktem reagovat podle svého, Vojto, ne? Nebo ne?

  5. Vojta píše:

    No jo, no…. asi teda můžeš…. a vůbec….

    Až mě ale budeš chtít nadobro vyhnat z této roztomilé netové chaloupky, napiš – prosím – místo plačtivé a marné (byť heroinské) sebe-obrany – jen ono zvláštní, byť obecně snad povědomé heslo:

    „Xerxés“

    (to jsem já, a dobře se to pamatuje!)….

  6. Vojta píše:

    Kurňa, to právě nemáš psát – to o tom Xerxésovi – ‚Xerxés‘ -, a nebo máš, jak tedy myslíš a chceš, já nevím…
    Tak teď už tedy nemůžu – na základě zákazného hesla – nesmím již nadále zde nic… nadále již psát…
    (stejně se mi některá slovíčka nepěkně ve větách zdvojují…)
    Ledaže snad vymyslil bych nějaké snad nové heslo snad…
    Ach jo…!

    Toto je schizofrenní situace tedy…

    Dopředu (já) nemohe, a ‚zpátky ni krok’… !?

    Bože dobrý!

    Ach Jo!

  7. Vojta píše:

    Žije, žije… No jo…
    Čas geniálně vyšinutých Jehňátek asi již pominul. A Ty to celý tady teď koncipuješ jako nějakou asi foto-galerii spíše asi…
    Ale chápu. Hádat se s blogerama už asi nechceš, ale může třeba být ‚to‘ i ‚ono‘ – „i korela i psi“ – alespoň ‚čas od času‘ přeci…?
    Ten Teo přeci taky bejval dobrej (ač Tys někdy z Něho byla žhavá do-běla) – nemusela bys snad dnes už až tolik úpět – máš přeci nějakou už tu zkušenost přeci – … a nadhled a hlavu mazací taky přeci…
    Mr. Vidoulský, který snad by se mohl z-účastnit nějakého toho zábavného auto-dromu na Tvé ploše (však soudím podle stylu psaní pouze) má asi nějaké důležitější věci na práci… asi…
    A proto taky asi vedeme si tady takovýto banální – sami mezi sebou – dialog… Ale dobře nám (aji) tak!

    • Mirka píše:

      Psala bych jak divá, nejde to ale. Fotku stáhnu raz dva i s trpaslíčkem na klíně.

      Slyšels mě, ty Nadsázko, už někdy úpět? Či dokonce viděls mě žhnout do-běla? Na úpění tu bývá někdo jiný z nás dvou. Ani Tvoje „Ach jo!“ nepoužiju.

      Teo bejval dobrej, to jo, sotva jsem dopsala, už byl vesele mile pod článkem – jenže bývá neradno dotýkati se přílišné ješitnosti mužů. Z ochránce se rázem může stát rejpavej prudič.

      Mistr Vidoulský se ale jistě časem přidá, až bude k čemu.

      • Vojta píše:

        Viděl, viděl! … – a planoucí taky…

        Když ne do-běla, tak do-ruda určitě…

        Co se toho úpění týče, pravdu díš! Semo-tamo si též zapěji, však já na to mám tu ‘héreckou licenci-ji’.

        A tak je to zřejmě u mě se vším všady!

        P.S. Nahoře jsem místo ‘s blogerama’ raději měl napsat (takový to) ‘s blogeříma’ (tak by ‘to’ bývalo bylo mělo ty ‘koule, a bylo by to taky asi znělo ‘krásně svárovsky’ – podle mě tedy…).

        • Mirka píše:

          No jo, viděl, to jsem chtěla utajit – byls to Ty, kdo mě rozohnil na naší zahradě. A ještě jednou moje máma a ještě víckrát jeden, co na blog nepíše.

          Ovšem komentátor jako takový – to tedy žádný.

      • vidoulsky píše:

        Nemám čas, píšu operu!

  8. Vojta píše:

    P.S.P.S. ‚U pravé koule‘ mně vypadlla – či nedocvakla – jedna jediná jednoduchá uvozovka… – ale na druhou stranu jsem si ‚U mně‘ uhlídal tu ‚En’…
    Jak správně jsi to vše na svých ústech vyzpíval, Pavle Bobku: ‚Má dívka En…‘
    Ach jo – posílám teď právě na Tvé stránky věru brutální kokotiny – to dělají ty moje citlivý nervy asi…

  9. Vojta píše:

    Ano, ano – snímek diluviální / nervíčky mi uklidní…

    Mladá Miluška Vobornice – Srdcový Eso mých předškolních erotických fantazií…

    (v tom jsem ale – podle Miluščiny minisukně, a podle všeho – nebyl sám)

    ‚To-hle‘ se snad nikdy ‚ne-o-kou-ká’… (ať mi třeba dnešní porno-produkce nabízí ‚kdo chce co chce‘).

    Tak tedy díky, kamarádi!

Napsat komentář